Bordpynt til brylluppet


Hvad skal man vælge?

Hvordan vælger du den helt rigtige bordpynt til brylluppet? Måske har du for mange idéer og svært ved at begrænse dig, eller måske aner du slet ikke, hvad der egner sig. Uanset hvor langt du er i jagten på det perfekte bordpynt til brylluppet, kan du finde tips og inspiration her på siden. Læs om blomster, lys og servietter og find gode tommelfingerregler for does and dont's når det gælder stilfuld bordpynt til brylluppet.

Generelt om bordpynt til brylluppet

Der findes for så vidt ingen faste regler, når det gælder bordpynt til brylluppet. Dog er der en række tommelfingerregler, som det kan være nyttigt at kende for at få et så harmonisk look som muligt. For det første bør I holde dekorationerne enkle. Prioritér med hård hånd og udvælg bestemte farver, former eller mønstre, som går igen i al bordpynt til brylluppet. Det er flot, hvis dekorationerne matcher brudeparrets tøj. Husk også at jeres bordpynt til brylluppet ikke bør være så højt, at gæsterne ikke kan se hen over det. Det bør heller ikke fylde så meget, at der ikke er plads til service, bestik og glas.

Bryllupsblomster

Blomster er et must-have, når det gælder bordpynt til brylluppet. Blomster er både romantiske og dekorative, og alt efter hvilke sorter og farver I vælger, kan I få en masse symbolik integreret i jeres bordpynt. Det kan være svært at visualisere hvilke blomsterdekorationer, I ønsker. Søg information i blade og på nettet og tag nogle skitser med til jeres lokale blomsterhandler eller blomsterbinder. Her kan I få råd til, hvordan I bedst muligt sammensætter blomsterne til dekorative opsatser. Læs også vores artikel om bryllupsblomster for yderligere information.

Stearinlys

Uanset om I holder brylluppet om dagen eller aftenen, er det smukt med stearinlys som bordpynt til brylluppet. I denne forbindelse gælder de samme regler som ved blomsterne. Hold det enkelt og undgå stager eller lys som er så høje, at de skygger for gæsternes udsyn. Har I tid til det, kan I selv dekorere jeres lys med pyntesten, lyskranse, håndtegnede dekorationer eller lignende. Stagerne bør naturligvis matche den øvrige bordpynt til brylluppet.

Servietter

Servietter betragtes per definition også som en del af jeres bordpynt til brylluppet. De spiller en afgørende rolle for helhedsindtrykket, og det er derfor vigtigt, at I tager stilling til deres udformning. Hvilken farve skal de have? Hvor store skal de være? Hvordan skal de foldes? Tykke servietter af stof kan være flotte som bordpynt til brylluppet, men de er også væsentligt dyrere end de traditionelle servietter af papir. Søg information om forskellige måder at folde servietterne på og find den måde, som passer bedst til jeres bryllup.